مقام شورای امنیت روسیه: برجام جایگزینی ندارد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز جزئیاتی از توافق احتمالی لبنان و اسرائیل منتشر کرد اطلاعیه سرکنسولگری ایران درباره حادثه دانشگاه فدرال کازان پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای

مقام شورای امنیت روسیه: برجام جایگزینی ندارد

معاون دبیر شورای امنیت روسیه تأکید کرد، برجام نباید به موضوعی برای چانه‌زنی در مسائل مربوط به ایران تبدیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 17
کد خبر: ۱۳۸۱۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، "الکساندر ونه‌دیکتوف" معاون دبیر شورای امنیت روسیه در مصاحبه با روزنامه «راسیسکایا گازیتا» اعلام کرد، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هیچ جایگزینی ندارد و نباید به موضوعی برای چانه‌زنی در مسائل مربوط به ایران تبدیل شود.

 

این مقام امنیتی روس گفت: «ما بر این عقیده هستیم که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران هیچ جایگزینی ندارد و نباید به موضوعی برای چانه‌زنی در مسائل پیرامون جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود. روسیه به‌طور کامل به تعهدات خویش در چارچوب این توافقنامه پایبند است و توقع دارد تا دیگر طرف‌های شرکت‌کننده در آن نیز تعهدات خویش را به‌طور کامل اجرا کنند».

 

معاون دبیر شورای امنیت روسیه تأکید کرد: «ضروری است با تلاش‌های صورت‌گرفته در جهت کشاندن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مسئله تحقیقات درباره برنامه هسته‌ای ــ نظامی ایران مقابله کرد. برجام این امکان را برای آژانس به‌وجود آورده تا همه تردیدها درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران از بین برود و گزارشات مرتب این سازمان، این مسئله را به‌خوبی تأیید می‌کنند. ابراز تردیدهای تکراری در این باره و تلاش برای کشاندن پای آژانس به این مسئله، به اعتبار این سازمان لطمه وارد می‌کند».

 

 

ونه‌دیکتوف در پاسخ به سؤال دیگری یادآور شد که نتیجه نشست سه‌جانبه آتی اواخر ماه ژوئن "نیکلای پاتروشییف" دبیر شورای امنیت روسیه با "جان بولتون" مشاور رئیس جمهوری آمریکا در امور امنیتی ملی و "میر بن‌ــ‌شابات" رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل در شهر قدس باید به اقدامات عملی مشترکی در جهت تثبیت اوضاع در سوریه و به‌طور کلی در منطقه خاورمیانه بینجامد، ولی در این راستا باید منافع همه نقش‌آفرینان، از جمله ایران مورد توجه قرار بگیرد.

 

وی توضیح داد: «درباره همکاری‌های روسیه و آمریکا در عرصه اقدامات در سوریه باید بگویم که در طول مدت زمان زیادی گفتگوها در این رابطه هیچ پیشرفت قابل‌توجهی نداشته است، ولی لازم است تا به شرکای آمریکایی این امکان را داد تا اراده سیاسی کافی در این راستا را نشان دهند. و اکنون ما خود را آماده برگزاری نشست سه‌جانبه مقامات شورای امنیت روسیه، آمریکا و اسرائیل می‌کنیم که قرار است به‌زودی در شهر قدس برگزار شود. ما امیدواریم که نتیجه رایزنی‌های صورت‌گرفته به گام‌های عملی مشخصی در جهت ثبات اوضاع در سوریه و کل خاورمیانه بینجامد».

 

این مقام روس افزود: «این مسئله تنها در صورت در نظر گرفتن منافع همه نقش‌آفرینان در منطقه، از جمله جمهوری اسلامی ایران ممکن خواهد بود. هر گونه تلاش برای استفاده از اعمال فشار و تهدید، از قبل شکست‌خورده خواهد بود. اگر کسی تصور می‌کند که می‌تواند روابط مسکو با شرکای منطقه‌ای خود را به جهت‌گیری خاصی هدایت کند، سخت در اشتباه است».

 

الکساندر ونه‌دیکتوف همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه ابراز عقیده کرد که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مربوط به دوران جنگ سرد است و به‌طور منطقی تاریخ اعتبار آن همزمان با از بین رفتن پیمان ورشو در سال 1991 دیگر باطل شده است.

 

وی گفت: «ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو بسیار حیله‌گرانه برخورد می‌کند که می‌گوید توان واقعی ناتو در قدرت تغییر آن است. این سازمان متعلق به دوران جنگ سرد بوده و موجودیت آن همزمان با نابودی پیمان ورشو دیگر بی‌معنا شده است، در حالی که ناتو در سال 2014 و بعد از تحولات سیاسی در اوکراین، روح دوباره‌ای در جهتگیری علیه روسیه گرفته و این مسئله اکنون با اعلام تدوین راهکار نظامی جدید این سازمان به‌خوبی آشکار شده است».

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
United Kingdom
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۷
0
0
ایران سال ها قبل و در زمان جنگ عراق باید از NPT خارج می شد.
چه معنی دارد که کشوری حالا به هر بهانه ایی تحریم باشد، تهدید نظامی شود و عضو NPT هم باشد.
ایران تنها کشور عضو NPT است که تحریم است و تهدید به حمله نظامی شده است.
امریکا در پی ایجاد اجماع جهانی برای حمله نظامی به ایران است
آخرین اخبار